U bevindt zich hier: Home

Jeugdleden Tennis

 

De tennisclub Esbeek heeft 8 nieuwe jeugdleden die vandaag gestart zijn met de eerste tennisles bij Eric Janssen. 

 

Share

Tuldaniaweekend 10 en 11 mei 2014

Share

Uitbreiding parkeerterrein Bockenreyder Esbeek vergt extra onderzoek

 

DEN HAAG/ESBEEK - Uitbater A. de Bruijn zal zijn bestaande parkeerterrein bij herberg In den Bockenreyder in Esbeek niet zo makkelijk kunnen uitbreiden, blijkt uit een uitspraak van de Raad van State.

Die wijst alle bezwaren van, onder meer uitbater A. de Bruijn en landgoed De Utrecht, tegen de aanwijzing van het Kempenland-West tot zwaar beschermd Europees Natura 2000-gebied van de hand.

Uit: Brabants Dagblad:

De Bruijn vreesde dat hij zijn parkeerterrein bij diens herberg aan de Dunsedijk niet meer kon gebruiken. Maar uit de uitspraak blijkt dat het bestaande parkeerterrein buiten het zwaar beschermde Natura-2000 gebied is gehouden en gewoon gebruikt kan blijven worden. Alleen de plek waar De Bruin zijn parkeerplaats wil uitbreiden ligt binnen de beschermde zone. Als De Bruin de parkeerplaats wil uitbreiden zal hij eerst een uitgebreid en kostbaar onderzoek moeten doen om aan te tonen dat de natuur ter plaatse geen schade oploopt. 

Share

Kleur je Zorg

Jule van den Hurk en Yvonne Verspaandonk beide werkzaam in de ouderenzorg willen met hun initiatief Kleur je Zorg individuele begeleiding op maat bieden aan (dementerende) ouderen in gemeente Hilvarenbeek e.o. Bezuinigingen binnen de zorg hebben als gevolg dat er steeds minder tijd is voor zingeving en persoonlijke aandacht. Kleur je Zorg is een frisse, jonge onderneming en staat voor een kleurrijke invulling van het leven van een oudere, immers iedereen verdient een zinvol bestaan. “Niet iedereen heeft zin in een standaard activiteit of wil deelnemen in groepsverband. Kleur je zorg richt zich daarom op individuele begeleiding. Wij staan voor aandacht en begeleiding op maat”, aldus het tweetal. Kleur je Zorg kan ook ondersteunend zijn in de thuissituatie, met als doel het zelfstandig functioneren te optimaliseren en mantelzorg tijdelijk te ontlasten. Nieuwsgierig? Kijk dan op www.kleurjezorg.nl

Share

Installatie gemeenteraad Hilvarenbeek


Share

Foto's en Filmpjes Lichtjestocht

 

MTB Esbeek kijkt terug op een succesvolle Lichtjestocht:

Share

Drukbezochte elfde lichtjestocht Esbeek

 

Uit: Brabants Dagblad 29 maart 2014 door Nelly Wouters-Hamers:

ESBEEK - Aan de elfde Esbeekse lichtjestocht nemen 1500 Mountainbikers deel. Het jaarlijks evenement wordt georganiseerd door MTB Esbeek. Het evenement was binnen twintig minuten uitverkocht.

De mountainbikers komen van heinde en ver, van binnen en buitenland. Het parcours van 35 kilometer gaat voor twee derde deel door onverlicht bosgebied en voor een derde deel door het verlichte dorp van Esbeek. Het succes is volgens Corné Smolders van de organisatie mede te danken aan de inzet van de dorpsbewoners die voor verlichting en opzienbarende bouwwerken zorgen aan het parcours. Zoals bijvoorbeeld dit jaar een podium over het wegdek met daarop de muziekband ‘Punt Uit’. Ook bijzonder is een nagebootste indianenbuurt, een grote biertent en een schuimparty. Toeschouwer Richard van Heijst (43) woont negen jaar in Esbeek. “Ik weet niet beter als dat ieder jaar de lichtjestocht hier is. Mijn kinderen groeien er mee op. Het is een heus spektakel. Prachtig met al die hindernissen en verlichting." Opvallend is het temperatuurverschil met vorig jaar: min vijf tegenover plus 20.

Share

Pagina 1 van 7

Wie is online

We hebben 118 gasten en geen leden online

Dorpskalender