• Andreas Schotel Wandelroute

  Andreas Schotel Wandelroute

  "Beleef de harmonie tussen kunst en natuur"

  Meer

 • Dorpsvernieuwingsprijs 2019 voor Esbeek

  Dorpsvernieuwingsprijs 2019 voor Esbeek

  "Het meest vernieuwende dorp van Nederland!"

  Meer

 • Ondernemersplatform 'Made in Esbeek'

  Ondernemersplatform 'Made in Esbeek'

  "De kracht van ondernemend Esbeek"

  Meer

Aan De Keukentafel met Corien Veron

Het begon in de woning boven de oude Rabobank in Esbeek. Daar gaf Corien Veron (52) haar eerste bloemschikcursus. Een kwart eeuw later doet ze dat nog steeds. Weliswaar nu op haar boerderij op het Hoogeind.

Kerstsfeerdagen
"Tja, alweer vijfentwintigjaar geleden". Momenteel ben ik drukmet de voorbereidingen voor de Kerstsfeerdagen aankomend weekend. Een keer per jaar is mijn atelier open en deze keer met een extra feestelijk tintje. Er is weer veel belangstelling voor de workshops."

Als tiener van vijftien had ze al een bijbaantje bij Bloemist Cees op 't Hoog. Corien deed de Middelbare tuinbouw school in Breda, afdeling bloemschikken. Daarna ging ze naar Vught voor de Meesteropleiding. "Ik ben erkend bloemsierkunstenaar. Even gaf ik les op een tuinbouwschool maar daar hield ik het snel voor gezien. De jeugd was minder gemotiveerd. Met volwassenen werken vind ik fijner."

Magazine Nouveau
Corien ging aan de slag in een bloemenwinkel, maar ook steeds meer voor zichzelf. Door een beurs kwam een artikel van Corien in de Nouveau De reacties waren enorm. In Hilvarenbeek, waar zij toen samen met man Jack woonde, groeide het atelier uit zijn jasje. De boerderij aan het Hoogeind in Esbeek, Jack zijn ouderlijk huis, met zijn vele mogelijkheden, bood uitkomst.

De Stal werd omgebouwd tot atelier en Corien zette de workshops voort:De meeste cursisten wonen in Brabant. Een enkeling verder weg. "Ik heb klanten die al vijfentwintig jaar lang bij mij komen."

Nieuwe trends
Het creatieve zit Corien in het bloed. Zij weet niet beter dan altijd met gevoel en passie met groen, bloemen, en materialen uit de natuur bezig te zijn. "Ik vind het erg leuk om mijn ideeën te delen. Zo heb ik een paar hobbyboekjes bloemdecoraties op mijn naam staan.Deze zijn in de bieb nog te leen."

Het hele jaar door bedenkt Corien nieuwe creaties. "Alles komt een keer terug, zoals je dat met mode ook hebt. Zo gaan we nu weer berkenvogels maken, daar waar ik vijfentwintig jaar geleden mee begon. Mensen verwachten dat je steeds met iets nieuws komt en met de tijd mee gaat. Een tijdje terug was de trend wit, strak en clean en nu meer landelijk en stoer. Maar ik doe ook andere bloemwerkklussen."

Materiaal
Van snoeiafval word ik blij. Ze weten mij te vinden. Ik kan wel een tuincentrum leeg kopen, maar ik hou meer van de natuur. Van niks iets maken. Als ik mooie materialen zie komen de ideeën vanzelf Ik mag helemaal mijn eigen ding doen en mijn tijd indelen. Hoe fijn is dat."

Zoals het er nu naar uitziet gaan tienerdochters Mieke en Emma niet in de voetsporen van mama treden. "Het zou me verbazen, laat ik het zo zeggen."

Muziek: "'dochters'van Marco Borsato. De tijd vliegt. Voordat je het weet ben je weer jaren verder. De komende tijd ga ik in met evenveel zin en passie als de eerste vijfentwintig jaar." 

De Vergeten Tuin organiseert thema-avond rond deme...
Jubileum en CD presentatie Benno van Vugt in Schut...
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven. Wees de eerste die een reactie geeft
Reeds Geregistreerd? Hier Aanmelden
Gast
zondag 20 September 2020
Indien u zich wenst te registreren vul dan aub. de velden voor gebruikersnaam en naam in.

Coöperatie Esbeek wordt gesteund door:

Redactie & Fotografie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Voor vragen over de Coöperatie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Webdevelopment: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.