Aan De Keukentafel met Adrie van de Wouw en Ans Verhoeven-Schepens

Aan De Keukentafel met Adrie van de Wouw en Ans Verhoeven-Schepens

In de Kèkert brengt heftig stuk op de planken

Door de leden van de Esbeekse toneelvereniging In de Kèkert wordt er al zagend, borend en behangend hard gewerkt aan een nieuw decor. Snel de stofzuiger er door, en de popelende, door de wol geverfde, spelers Ans Verhoeven-Schepens (58) en Adrie van de Wouw (60) kunnen aan de slag. In december presenteren zij samen, vier maal het stuk ‘GIF’, met als regieteam Astrid van Egmond en Mariet en Jan Pulles. In de Kèkert begeeft zich op een heel ander terrein dan de gewoonlijke kluchten en komische thrillers. Adrie: “In januari spelen we de klucht ‘Veel kabaal op Clingendael’, maar doordat niet iedereen van de vereniging een rol kreeg toebedeeld, kwam ik op het idee om van te voren dit serieus stuk te brengen. Het is een grote uitdaging voor ons en waarschijnlijk ook voor het publiek.” 

 

Repetitie_toneelgezelschap_in_Schuttershof_Esbeek_01.jpg

Onmenselijk verdriet
Zowel Adrie als Ans zijn mensen van het eerste uur. Ans: “Het is een mooie bijkomstigheid dat bij het uitvoeren van dit bijzonder toneelstuk, In de Kèkert 35 jaar bestaat.” In de Kèkert is voorgekomen uit de KPJ. Ze hadden een goede start door een professionele regisseur. Daar is veel van geleerd. De regie werd al snel afgewisseld door Jan Pulles en Adrie van de Wouw. Ans heeft tot nu toe wel in vijfentwintig stukken gespeeld en Adrie heeft een twintigtal op zijn naam staan. Hun volgende spel  ‘GIF’ is een stuk van Lot Vekemans, winnares van de Toneelschrijfprijs 2010. Een schrijnend, intens verhaal over twee gewone mensen die hun weg zoeken na een verschrikkelijke gebeurtenis. Een Ex-man en ex-vrouw zijn verbonden in een onmenselijk verdriet. Alleen in een veel te groot afscheid. Lot Vekemans legt op een rauwe manier het verwerkingsproces van een vader en een moeder bloot. Het verlies van hun kind dreef hen uit elkaar. Terwijl zij bleef stilstaan, ging hij verder. De voorstelling reconstrueert wat er gebeurde, volgde en wat er nu aan de hand is.

Ans en Adrie zijn fantastisch
Adrie: “Op de site staat deze korte inhoud van het verhaal ook. Wij willen dat de toeschouwer niet met de verkeerde verwachting naar ‘GIF’ komt kijken en voorbereid is op het heftig onderwerp. Over wie mijn medespeelster zou zijn was geen twijfel. Ans is een fantastische toneelspeelster, het is een eer om met haar te mogen werken” Dat is volgens Ans andersom ook. “Ik was in het begin minder enthousiast dan Adrie, maar hij trok mij over de streep en het is geweldig om te doen.


Ik geef mezelf helemaal bloot. Het gaat enorm de diepte in. Heel anders dan een blijspel. Ik geniet erg van de repetities. Het gaat zo vanzelf dat we vanaf dag één repeteren zonder boek. En weet je, wij zijn iedere repetitie compleet.” 

Repetitie_toneelgezelschap_in_Schuttershof_Esbeek_03.jpg

De uitvoeringen zijn op 12, 13, 18 en 19 december bij Gasterij Schuttershof in Esbeek, waar ook de voorverkoop is. Aanvang 20.30 uur en de entree is 7 euro.

Verzoeknummer: ‘Fields of gold’ van Sting. Nieuwsgierig naar deze muziekkeuze? Het antwoord krijgt u tijdens de voorstelling.

 

Aan De Keukentafel met Chris Way
Aan De Keukentafel met Gijs Geerts
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven. Wees de eerste die een reactie geeft
Reeds Geregistreerd? Hier Aanmelden
Gast
maandag 28 November 2022
Indien u zich wenst te registreren vul dan aub. de velden voor gebruikersnaam en naam in.

Coöperatie Esbeek wordt gesteund door:

Redactie & Fotografie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Voor vragen over de Coöperatie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Webdevelopment: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.