Aan De Keukentafel met Pietje Bogers

Aan De Keukentafel met Pietje Bogers
Er is meer tussen hemel en aarde’

Na 35 jaar zijn paranormale gave te hebben ingezet vindt Piet Bogers (64) het welletjes. Wekelijks hielp Piet tientallen mensen gratis van hun pijntjes en kwaaltjes af. De mensen kwamen van heinde en ver, uit binnen- en buitenland.

Maria


Piet magnetiseerde foto’s, spoorde wateraders op en streek lichamen af. “Maar”, zo merkt hij op “Ik raakte de mensen niet aan. Ik bewaarde afstand. Vraag me niet hoe het paranormale werkt, want dat weet ik ook niet. Het is onverklaarbaar. Ik weet alleen dat ik word geholpen door Maria en van haar de kracht krijg. Zij is mijn houvast.” Vroeger werd pa Bogers door paragnost ‘Het Cromvoirts boerke’ van zijn brandwondenpijn afgeholpen. Deze beweerde

dat pa ook de gave bezat. “Ik heb het dus geërfd van mijn vader”, zegt Piet. “Zo ook mijn broer, maar hij is er al eerder mee gestopt, omdat hij er aan onderdoor ging. Daar had ik geen last van, want met het wegleggen van de foto nam ik meteen afstand.” Toch houdt de Esbekenaar het na 35 jaar ook voorgezien. Het kost hem teveel kruim.


Kwakzalverij 


In zijn begintijd werd er met zijn aangeboren talent gelachen. Kwakzalverij werd gezegd. Door het medium Jomanda veranderde dat beeld. In tegenstelling tot Jomanda weigerde Piet om ook maar één cent aan te nemen. “Jomanda maakte misbruik van haar gave. Dat vind ik jammer. Want als je geld wilt verdienen aan de problemen van een ander dan ben je in mijn ogen niet goed bezig. Mij heeft het alleen maar geld gekost. In al die jaren heb ik hooguit een bloemetje aangenomen voor mijn vrouw of een flesje wijn, maar dat is dan ook alles. Je kunt beter helpen dan geholpen moeten worden”, luidt zijn visie. Piet zijn dochter was ongeveer zes jaar oud toen zij viel en een kusje niet hielp tegen de pijn. Hij schakelde zijn broer in voor paranormale hulp. “Hij wist me te vertellen dat ik het zelf ook kon. Ik hield mijn hand boven haar arm en er kwamen twee rode strepen tevoorschijn. Dat betekende dat het gebroken was. Ik wist niet eens dat ik de gave bezat.” Vanaf die dag hielp Bogers zijn medemens met pijntjes en kwaaltjes. Zo ook zijn knecht die extreem zenuwachtig was voor zijn rijexamen. “Ik magnetiseerde in alle rust zijn foto. Magnetiseren herstelt de balans tussen lichaam en ziel en ruimt blokkades op. De woorden die ik doorkrijg van Maria herhaal ik naar de mensen toe. De knecht was geslaagd en ik kon precies zeggen welke route hij had afgelegd. Spanning en stress is funest voor de mens.”

DSC_0063-1.jpg

Horen, zien en zwijgen


Piet ging eens naar een cursus ‘paranormaal begaafd’ maar lachte erom. “Een gave is niet zoals yoga, hand- en kaartlezen te leren. Het is aanleg.” Horen, zien en zwijgen, daar kon men van op aan bij Piet Bogers. “Ik gebruikte bewust geen agenda zodat er niets zwart op wit stond en plande de afspraken zo dat mensen elkaar niet zagen.” Zonder woorden stelde Piet de problemen vast. “Volwassenen beelden zich zelf nog wel eens wat in. Maar kinderen niet, die zijn puur. Daar werkte ik ook het liefst mee.” Hij herinnert zich een jongetje van zes jaar die extreem veel last had van eczeem. De ouders klopten ten einde raad bij Bogers aan. Na anderhalve maand was hij genezen. “Ik ben niet trots op mijn gave. En ik ben absoluut niet gelovig. Ik heb zelfs alles gedaan wat God verboden heeft, maar ik weet zeker dat er meer is tussen hemel en aarde. Ik praat nooit over mijn buitenzintuiglijke waarnemingen. Buitenstaanders verwachten dan ook niet dat Pietje Bogers uit Esbeek deze paranormale gave bezit.”


Weetjes:

  • Piet Bogers zag in 1950 het levenslicht in Oirschot en groeide op in een gezin met zeven kinderen in Spoordonk
  • Via omwegen kwam hij met zijn vrouw en twee dochters in 1975 in Esbeek terecht en runde daar een voeg/straalbedrijf
  • Paranormaal is een andere term voor bovenzintuiglijk. Het is een verschijnsel dat niet op natuurlijke wijze is te verklaren
  • Er zijn veel vormen te onderscheiden: helderziend, helderruikend, heldervoelend, helderhorend.
  • Er zit ook kaf tussen het koren.

Verzoeknummer: Het liedje Ave Maria (ons lieve vrouwke) van Lya de Haas past het best bij Piet.

Hoogste Punt Leeuwerik III bereikt
Aan de Keukentafel met El en Wim van den Biggelaar
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven. Wees de eerste die een reactie geeft
Reeds Geregistreerd? Hier Aanmelden
Gast
woensdag 08 December 2021
Indien u zich wenst te registreren vul dan aub. de velden voor gebruikersnaam en naam in.

Coöperatie Esbeek wordt gesteund door:

Redactie & Fotografie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Voor vragen over de Coöperatie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Webdevelopment: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.