Bekijk de film "Sjee, lijm van Esbeek"
  • Start
  • Wandel4daagse Hilvarenbeek 2015 jubileert

Wandel4daagse Hilvarenbeek 2015 jubileert

Vanaf woensdag 24 juni 2015 wordt voor de 55e keer de Wandel4daagse Hilvarenbeek gelopen. Vertrek en feestelijke aankomst (op zaterdagmiddag 27 juni om 16.00u) is zoals altijd op de Vrijthof in het centrum van Hilvarenbeek. De organisatie is in handen van Stichting Jeugdbelangen Hilvarenbeek. Ondersteuning wordt geboden door gemeente Hilvarenbeek, EHBO Hilvarenbeek , een reeks lokale en regionale ondernemers, en tientallen verkeersregelaars en andere vrijwilligers.

Nieuw in 2015

  • Deelnemers aan de 8, 12 en 15 km lopen op vrijdagavond door het Safaripark Beekse Bergen in plaats van op donderdagavond. Evenals vorig jaar gaat deze bijzondere safari tocht weer langs de Afrikaanse olifanten, tijgers, leeuwen, okapi’s, krokodillen en nijlpaarden. De vrijdagavond etappe wordt georganiseerd in samenwerking met Safaripark Beekse Bergen. Omdat dit jaar het Festival “Best Kept Secret” in een ander weekend plaatsvindt kunnen de wandelaars op vrijdagavond terecht in het Safaripark. Ouders en kinderen kunnen nu eventueel uitslapen op zaterdagochtend. De etappe door het Safaripark wordt door veel deelnemers ervaren als de leukste maar ook de zwaarste etappe.
  • Deelnemers aan de 15 km lopen dit jaar voor het eerst (op donderdagavond) door landgoed “Annanina’s Rust” en natuurgebied “Het Diessens Broek”. De 15 km route op zaterdag is aangepast en blijft ten westen van de provinciale weg N269. Deze prachtige route voert weer door landgoed “Gorp en Roovert”, landgoed “Oranjebond van Orde”, landgoed “De Utrecht” en voormalig landgoed “Tulder”. Onderweg maken de lopers kennis met Biks cultureel erfgoed zoals “de Geldboom”, “het Tippelpaadje”, “het Papschot”, “het Wortelpaadje”, “de Bomkraters”, oorlogsmonument “de Solitaire Amerikaanse Eik” en “de Hemelpoort”.
  • Op de 55e verjaardag van de Wandel4daagse Hilvarenbeek zijn ook perse prijzen te winnen en hebbedingetjes te verzamelen. Prijzen zijn er te winnen voor de leukste groepsfoto in het Safaripark (8, 12, 15 km) en op de Vrijthof (3 en 5 km), en voor de mooiste selfie in het Safaripark. Op woensdagavond krijgen alle deelnemers en vrijwilligers na afloop een rugzak uitgereikt. De mooiste vakantiefoto van deze “rugzak op reis” levert ook weer een prijs op. Deelnemers aan de 3, 5, 8 en 12 km kunnen meedoen aan een letterspel. Onderweg zijn letters te vinden, die kunnen worden ingevuld in het routeboekje en een woord vormen. Goede inzenders ontvangen een leuke attentie. Op de deelnemende scholen van de Gemeente Hilvarenbeek is een kleurwedstrijd uitgeschreven. Per leeftijdscategorie zijn ook hier leuke prijzen te verdienen, die vóór vertrek op de kiosk zullen worden uitgereikt aan de winnaars. Op donderdag- en vrijdagavond krijgen alle deelnemers en vrijwilligers na afloop opnieuw een leuke attentie uitgereikt.
  • Op woensdagavond worden de jongste lopertjes (3 en 5 km afstand) na afloop op de Vrijthof verwelkomd door muziek en een bijzondere gast (waarmee ze uiteraard op de foto kunnen).
  • Het routeboekje is vanwege het jubileum volledig in kleur gedrukt (bewaarexemplaar).

Muzikale ondersteuning bij vertrek en aankomst wordt o.a. verzorgd door de eveneens jubilerende Koninklijke Harmonie Concordia van 1839 (Hilvarenbeek), sambaband A Batucada (Reusel), blaaskapel D’Af en Toeters (Hilvarenbeek), samba Samoeba (Moergestel), sambaband Losbandig (Berkel-Enschot), Voorheen Slagerij Sengers (Bergeijk) en Zuutjes Aon (Esbeek).

Feestelijke intocht op zaterdag 27 juni 16.00u

Naast genoemde muziekgroepen zullen een Chinese Draak (uit de Volksrepubliek China) en vendelzwaaigroep “De Gelmelzwaaiers” (uit Hoogstraten, België) de 55e editie van de Wandel4daagse Hilvarenbeek met een spectaculaire show afsluiten, nadat de deelnemers langs het bordes van het Gemeentehuis en onder de ballonnen boog door weer veilig op de Vrijthof in Hilvarenbeek zijn aangekomen.

Er worden ongeveer 1200 deelnemers aan de start verwacht waarvan ruim 1000 schoolkinderen (basisscholen uit gemeente Hilvarenbeek) en 200 middelbare scholieren en volwassenen. De inschrijving van de schoolkinderen heeft al plaatsgevonden via hun basisschool. Volwassenen kunnen zich op woensdag 24 juni vanaf 17.00u voor alle afstanden inschrijven bij de kiosk op de Vrijthof in Hilvarenbeek. Het inschrijfgeld (inclusief routeboekje, toegang tot Safaripark Beekse Bergen, consumptie en medaille) bedraagt € 6,- p.p. De afstanden, die gelopen worden: 3, 5, 8, 12 en 15 km (op de laatste dag is dit 20 km). Aan de 3 km tocht kunnen ook rolstoelen en scootmobielen deelnemen!

De wandeltochten voeren door de prachtige natuur in de duizenden jaren oude Kempische buurtschappen van de gemeente Hilvarenbeek met prachtige Keltische, Frankische en Romeinse namen zoals Beerten, Biest, Brehees, Dun, Eekhool, Gorp, Loo, Roovert, Spul, Tulder, Voort en Westrik. Deze buurtschappen liggen stuk voor stuk aan oude beekjes, gevormd na de laatste IJstijd, waaraan de voormalige heerlijkheid Beek of Beca (in de Middeleeuwen omgedoopt tot Hilvarenbeek) haar bestaan dankt. Dit stroomgebied in ecosysteem De Kempen, met zijn rijke natuurlijke en culturele erfgoed, wordt ook wel het “Land van de Hilver”of het “Land van Hildewaris”genoemd.

Zie ook: www.4daagsehilvarenbeek.nl en http://www.safaripark.nl

Algemene Jaarvergadering Cöoperatie 23 juni
Notulen Algemene Vergadering 11 juni 2014
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven. Wees de eerste die een reactie geeft
Reeds Geregistreerd? Hier Aanmelden
Gast
woensdag 08 December 2021
Indien u zich wenst te registreren vul dan aub. de velden voor gebruikersnaam en naam in.

Coöperatie Esbeek wordt gesteund door:

Redactie & Fotografie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Voor vragen over de Coöperatie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Webdevelopment: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.